Bugün Kıbrıs

TBMM’de 28. yasama dönemi başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28’inci yasama dönemi başladı. Oturumu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Geçici TBMM Başkanı olarak yönetiyor. İlk oturumda, milletvekilleri sırayla yemin edecek.

Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Başkanlığı görevini Mustafa Şentop’tan devraldı. Bahçeli’nin görevi devralmasının ardından TBMM’deki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

Bahçeli Meclis’in açılışında bir konuşma yaptı. Geçici Başkan sıfatıyla ilk yemini eden Bahçeli dikkat edilecek hususları da sıraladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis’in açılışına katılıyor. Resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip ediyor.

KILIÇDAROĞLU VE MUHALEFET VEKİLLERİ ERDOĞAN’IN MECLİS’E GELİŞİ SIRASINDA AYAĞA KALKMADI
NTV’nin haberine göre, Erdoğan’ın Meclis Genel Kurulu’na gelişi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP, İYİPi ve HDP milletvekillerinin ayağa kalkmadıkları görüldü.

Her milletvekili Anayasa’daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak.

Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin edecek.

Böylece milletvekilleri resmen göreve başlayacak. Herhangi bir sebepten ilk birleşime katılamayan milletvekilleri, sonra yemin edebilecek.

ERDOĞAN CUMARTESİ GÜNÜ YEMİN EDECEK
Meclis’te yemin töreninin gece yarısına kadar sürmesi bekleniyor. Cumartesi günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’te yemin edecek. Kabinesini açıklamasının ardından da bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul’a giderek yemin edecek. Yemin törenine Kıbrıs’ın kuzeyinden 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar ve başbakanlıktaki Ünal Üstel, Erdoğan’ın davetlisi olarak katılacak.

Cuma günü milletvekillerinin yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak.

Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

Exit mobile version