Euro bölgesinde enflasyon beklentilerin üzerinde geriledi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi'nin mayıs ayına ilişkin enflasyon öncü verilerine göre Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), beklentilerin üzerinde düşerek 6,1'e geriledi.

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 12,5 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti.

Gıdayı, yüzde 5,8 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 5 ile hizmetler izlerken, enerji ürünleri yüzde 1,7 geriledi.

Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), beklentilerin üzerinde düşerek 6,1’e geriledi. Nisan ayında yüzde 7 olan yıllık enflasyonun 6,3’e düşmesi bekleniyordu.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’nin mayıs ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı.

Buna göre, Euro Bölgesi’nde nisanda yüzde 7 olan yıllık enflasyon, mayısta da yüzde 6,1 seviyesine geriledi.

TÜFE ise mayısta bir önceki aya göre değişmedi.

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 12,5 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde gerçekleşti. Gıdayı, yüzde 5,8 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 5 ile hizmetler izlerken, enerji ürünleri yüzde 1,7 geriledi.

AB uyumlu verilere göre, enflasyon, geçen ay Letonya ve Slovakya’da yüzde 12,3, Estonya’da yüzde 11,2, Litvanya’da yüzde 10,7, Avusturya’da yüzde 8,7, Hırvatistan’da yüzde 8,3, İtalya ve Slovenya’da yüzde 8,1, Hollanda’da yüzde 6,8, Malta’da yüzde 6,4, Almanya’da yüzde 6,3, Fransa’da yüzde 6, İrlanda ve Portekiz’de yüzde 5,4, Finlandiya’da yüzde 5,2, Yunanistan’da yüzde 4,1, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yüzde 3,6, İspanya’da yüzde 2,9, Belçika’da yüzde 2,7 ve Lüksemburg’da yüzde 2 seviyesinde ölçüldü.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi