Tatar Erdoğan’ı kutladı: “Hayalleri gerçek olmadı, sus pus oldular”

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, “Sayın Erdoğan'ın başarısı KKTC'deki iki devletli siyasetin de teyidi olmuştur. Diğer tarafın kazanmasıyla Kıbrıs siyasetinin değişmesi bekleniyordu. Bu sonuçlardan sonra hayalleri gerçek olmadı, sus pus oldular” dedi.

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar, dünkü özel yayında Erdoğan’ı kutladı. Erdoğan’ın başarısının KKTC ve Doğu Akdeniz’deki istikrar için önem taşıdığını belirterek, “Anavatan Türkiye’de yapılan seçim sonrası Sayın Erdoğan’ın başarısı aynı zamanda KKTC’deki iki devletli siyasetin de teyidi olmuştur.” dedi.

Erdoğan’ın seçim başarısıyla birlikte “Türkiye Yüzyılı”nın Türk milleti için hayırlara vesile olmasını dileyen Tatar, seçimin büyük bir olgunluk içerisinde geçmesinden dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti.

Anavatan Türkiye ile birlikte KKTC’nin Doğu Akdeniz’de daha müreffeh bir geleceğe doğru yol alacağını dile getiren Tatar, şunları kaydetti:

“Bir kez daha Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum ve neticenin milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’de yüksek katılımla gerçekleşen seçimlerin Türkiye’nin KKTC bağlamındaki milli siyasetinin bir onayı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Sayın Erdoğan her platformda KKTC’nin tanınması ve uygulanan ambargoların kaldırılması için mücadele ediyor. Milli irade ile milli siyasetin teyidi KKTC açısından oldukça önemlidir.”

Başbakanlıktaki Ünal Üstel ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yapılan seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek “Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması bizler için önemliydi.” ifadesini kullandı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi