GEÇMİŞ OLSUN

Erdoğan devletin tüm imkanları ve medyayla yürüttüğü seçimleri kazandı. Seçimin sonucunu ise yurt dışı oyları belirledi. Dünyanın izlediği seçimin sonuca göre Türkiye ortadan ikiye bölündü.

5 YIL DAHA
Erdoğan oyların yüzde 52’sini, Kılıçdaroğlu yüzde 48’ini aldı. Erdoğan zaferini ilan etti, Kılıçdaroğlu mücadeleye devam edeceğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ise “Önümüzdeki günlerde çok şey değişecektir, her şey değişecektir. Öyle gözüküyor. İnşallah Türkiye değişmez” sözlerinin manası anlaşılamadı.

EKONOMİK KRİZ
Erdoğan, “Yatırım ve istihdam odaklı bir üretim ekonomisi tasarlıyoruz. Herkesi şaşırtacak yeni bir ekonomik atılımın merkezi haline getireceğiz” dedi. Cari açığı kapatmayı, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi, 10 bin dolar olan kişi başına düşen geliri 16 bin dolara çıkarmayı ve Avrupa Birliği ile rafa kaldırılmış olan Gümrük Birliği’ni güncellemeyi vaat etmişti.

TATAR VE ÜSTEL
Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar yaptığı açıklamada, “Sayın Erdoğan’ın başarısı KKTC’deki iki devletli siyasetin de teyidi olmuştur. Diğer tarafın kazanmasıyla Kıbrıs siyasetinin değişmesi bekleniyordu. Bu sonuçlardan sonra hayalleri gerçek olmadı, sus pus oldular” dedi. Başbakanlıktaki Ünal Üstel ise, “Güçlü ve istikrarlı Türkiye için Sayın Erdoğan’ın kazanması bizler için önemliydi” dedi.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi