HABER MERKEZİ
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Kıbrıs Türk Barolar Birliği (KTBB) ve Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) tarafından yapılan ortak açıklamada, öğreten sendikalarına destek verildi. Ortak açıklamada ayrıca, Türkiye’den öğretmen getirme çalışmaları da eleştirilerek, “Bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerleri olan öğretmenlerimiz ile gelecek nesilleri hazırlamak yerine, dıştan öğretmenler atanması düşünce ve talebi; ülkesine sahip çıkmayan, yönetim becerisinden yoksun, bir siyasi iradeden beklenen ama “bu kadarını da yapmazlar” dedirten, ülkemizin yetişmiş insan kaynaklarını hiçe sayan bir adımdır” denildi.
Eğitim Bakanlığı’nın esas görevinin ‘kendi ülkesinin kültürel yaşantı ve değerlerine sahip çıkacak, gelecek nesillerini yetiştirecek, bu bilinç ve kültürde kendi değerlerimizi yükseltecek potansiyeldeki öğretmenlere sahip çıkmak olduğuna işaret edilen açıklamada, Ülkede, eğitim sistemini sosyal devlet anlayışı ile yurdun dört bir yanındaki çocuklara ücretsiz, eşit ve sürdürülebilir kılmanın önemine vurgu yapıldı.
örgütler açıklamanın devamında ise, bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerleri olan öğretmenlerin, ülkenin gelecek nesillerini hazırlamak için her türlü mücadeleyi göstereceğine inanç ve destek belirtti.