ABD’li yazar, yapay zeka yardımıyla bir yıldan kısa sürede 100’e yakın kitap yazdı

ABD'li bilim kurgu yazarı Tim Boucher, yapay zeka yardımıyla bir yıldan kısa süre içinde 100'e yakın kitap yazdığını belirtti.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Newsweek için kaleme aldığı makalede son dokuz ayda 97 mini roman yayımladığını kaydeden Boucher, çalışmalarının yapay zekanın insan yaratıcılığını artırma konusundaki potansiyelinin bir kanıtı olduğu belirtti.

ABD’li yazar her biri beş bin kelime ve 40 ile 140 görsel içeren kitapların yazım sürecinde ChatGPT ve Anthropic’s Claude gibi yapay zeka botlarıyla, yapay zeka temelli görsel üreticisi MidJourney’i kullandığını söyledi.

KAZANCI 2 BİN DOLARDAN FAZLA
“AI Lore” ismini verdiği serideki kitapların birbirine gönderme yaptığı ve bağlantılı hikayeler anlattığını belirten Boucher, bu yaklaşımın başarılı olduğunu ve okuyucuların farklı kitapları satın aldıklarını ifade etti. Ağustosla mayıs arasında 500’den fazla kopya sattığını söyleyen Boucher toplam kazancınınsa iki bin dolardan fazla olduğunu aktardı.

Diğer yazarların aksine mini romanlarını ortalama sekiz saatte yazdığını kaydeden Boucher, “Yapay zekanın yaratıcı işlerin yerine geçeceğine yönelik popüler düşüncenin aksine, yapay zekayı yeteneklerimizi ve kapasitemizi artıracak güçlü bir araç olarak görüyorum. Tüm sanatçıların belli ölçüde yapay zekayı kullanması kaçınılmaz olacak. Bu sadece sizin çalışmalarınıza hizmet edecek doğru kombinasyonu bulmakla ilgili” şeklinde konuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi