“Kimse gelip kendi memleketimizde bize bunları yapamaz”

Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, Türkiye’den atama Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ı mahkemeye verdiğini, başka davalar da açacağını belirtti.

Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, Ahmet Ünsal’ın adaya gelir gelmez önce yurttaş yapılıp ardından da Din İşleri Başkanlığı’na atandığına işaret ederek bu durumun İslam dininin temelini oluşturan adalet ilkesine aykırı olduğunu kaydetti.

“İslamiyet’in en önemli temelinden biri adalettir” diyen Alemdar, karıncaya dahi adaletsizlik yapmamak gerektiğini söyledi. “Bizim meselemiz maalesef bir üst akıl ya da akılsızlık tarafından yönetiliyor” diyen Şakir Alemdar, imamların kendilerine yapılan adaletsizlik hakkında konuşmalarının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, Kanal SİM’de yayınlanan Damla Dabis’in hazırlayıp sunduğu Yakın Plan programına konuk oldu.

“TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPMAK İÇİN İFTİRA ATILIYOR”
Şakir Alemdar, Ünsal’a açtığı “zem ve kadih” davasından da bahsetti. Din İşleri Dairesi Başkanı’nın dilediği gibi görevden alma ve atama yapamayacağını kaydeden Alemdar, Ünsal’ın “Küçük Kaymaklı Camii’ne atadım” tavrının Din İşleri Dairesi Yasası’na aykırı olduğunu belirtti.

Süreci anlatan Alemdar, Hala Sultan Tekkesindeki görevine 2008 yılında başladığını, Din İşleri Dairesi eski Başkanı Talip Atalay ile sorunsuz bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi.

Şakir Alemdar, “İzni güneydeki yetkililerden aldım. Kuzeyden değil. Kıbrıs Sorunu nedeniyle durum böyle çalışır. 2011 yılında da Talip Atalay tarafından Daireye davet edilerek kuzeyden maaş almaya başladım. Şimdi o maaşla korkutmaya çalışıyorlar. 2017’de Güney Kıbrıs temsilcisi olduğuma dair benimle imzalanan sözleşme var. Geçen sene Vakıflar İdaresi güneyi tanımadığından hareketle bu sözleşmeyi feshetti. Ahmet Ünsal imzasıyla sözleşme feshedildi. Beni Küçük Kaymaklı Camii’ne atadıklarını söylediler. Bilmedikleri bir şey var ki Din İşleri Dairesi Başkanı dilediği gibi görevden alıp atama yapamaz, yer değiştiremez. Din İşleri Dairesi Yasası var. Küçük Kaymaklı Camii’ne atadım tavrı yasal değil. Bu hukuksuzluktur ve ısrarla bu hukuksuzluğu geçerli kılmaya çalıştı. Bu da baskıdır ve ne hukuka ne İslam’a uygundur” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ünsal’ın şahsı ve cemaati adına iftiralarla dolu açıklama yaptığını aktaran Alemdar, bunun üzerine “zem ve kadih” davası açtığını dile getirdi. Şakir Alemdar, “Toplum Mühendisliği yapmak için iftira atılıyor” dedi.

GÖREVDEN ALINDI, MAAŞI KESİLDİ
Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, Din İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Ünsal’ın şimdi de kendilerini Vakıflar İdaresi’ne şikâyet ettiğini ve hiçbir delil sunulmadan 31 Ocak’ta kendilerini Kaymaklı Camii’ne gitmedikleri gerekçesi ile görevden aldıklarını kaydetti. Maaşının da kesildiğini söyleyen Alemdar, ilgili yazıyı ise avukatı aracılığı ile alabildiğini ifade etti. Tebligatı 15 Mart’ta alabildiğini söyleyen Şakir Alemdar, onu da avukatı ve sendika aracılığı ile zorla alabildiğini kaydetti. Alemdar, “Bu husumet bu düşmanlık ne? Bu kadar kötü niyetle bize saldırı yapılıyor” diye sordu.

“BURASI CİDDİ BİR RANT KAPISI”
Şakir Alemdar, buranın ciddi bir rant kapısı olduğunu ifade ederek bu rant kapısında imamları oraya buraya sürüp, işten çıkarttıklarını, yerlerine kendi beğendikleri imamları getirdiklerini söyledi.

Şakir Alemdar, “Burası dışarıdan buraya gelen imamlar için de ciddi bir rant kapısı. Çünkü yurt dışıdır deyip ciddi maaş veriyorlar. Bizim kuzeyden alınan maaş anca ev kiramızı karşılıyor. Güneyde kalıyoruz çünkü” diye konuştu.

“YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ’NE DAVA DOSYALIYORUZ”
Alemdar, birkaç güne kadar da Vakıfların görevden alma uygulaması ile ilgili de dava dosyalayacaklarını belirterek, “Gerekirse değil 2 çok daha fazla gerekirse 22 dava bile dosyalarız” dedi.

“KİMSE GELİP BİZE KENDİ MEMLEKETİMİZDE BUNLARI YAPAMAZ
Yargıya güveninin sonsuz olduğunu dile getiren Şakir Alemdar, “Kimse gelip bize kendi memleketimizde bunları yapamaz. Bizden olmayan gelip bizim memleketimizde üstümüzden geçemez. Biz mahkemelerimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAĞDA SOLDA ‘TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI’NIN TEMSİLCİSİYİM’ DİYOR”
Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, Din İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Ünsal’ın “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temsilcisiyim” dediğini kaydederek “Türkiye Cumhuriyeti’ni Din İşleri mi temsil ediyor?” diye sordu.

Şakir Alemdar, “Ünsal temsilci ise Büyükelçi gidecek. Buradaki insanlara baskı yapıyorlar. Siyasilere baskı yapıyorlar, aba altından sopa gösteriyorlar. Yani Türkiye Cumhuriyetini Din İşleri mi temsil ediyor ben anlamadım. Bunun halka anlatılması lazım” dedi.

ÜNSAL’IN KADINLARLA İLGİLİ SÖZLERİ…
Ahmet Ünsal’ın agresif olduğunu savunan Şakir Alemdar, Ünsal’ın kullandığı fetva referanslarının kabul edilebilir olmadığını kaydetti. Alemdar, Din İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Ünsal’ın kadınlar ve çocuklarla ilgili anlattıklarının da uygunsuz olduğunu kaydetti.

Alemdar, “kadınlar çalışabilir de yaşadığımız dünya gerçeği var. İnsanları onu yapamazsınız bunu yapamazsınız diye eleştiremezsiniz. Bu zamansız ve yersiz bir uğraştır. Bunlar konuşulacak konu değil. Bizim amacımız insanlara Allah’ın sevgisini, merhametini, muhabbetini aşılamaktır, korkutmak değildir. Zorlama ile empoze ederek yapılan eğitim eğitim değildir” ifadelerini kullandı.

“DİŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NI DAHİ ELE GEÇİRMİŞ”
“Ünsal, Dışişleri Bakanlığı’nı dahi ele geçirmiş” diye isyan eden Alemdar, “Dışişleri ıslak imzasıyla benim tanınmamam için yazılar dolaştırıldı güneyde!” dedi.

İSİAS OTEL CİNAYETTİR
Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar, depremlerde, doğal afetlerde ölenlerin şehit olduklarını ancak İsias’ta yaşananın kesinlikle cinayet olduğunu söyledi.

Alemdar, “depremlerde, doğal afetlerde ölenler evet şehittir fakat tedbir bizden takdir Allah’tan. Deprem bölgesinde iseniz deprem yönetmeliğine uymak zorundasınız. Allah dengeyi bozmayınız der. İsias’ta yaşanan kesinlikle cinayettir. Şeriat mahkemesi olsa insanlara mezar olan orayla ilgili kim izin vermiş, kim imza atmışsa hepsini cezalandırırdı” diye konuştu.

“İSLAM ADABINA UYGUN OLMAYAN GERİLİM YAŞIYORUZ”
Larnaka Hala Sultan Tekkesi İmamı Şakir Alemdar sözlerini, “Sanırım İslam açısından son 500 yılın en büyük faciasını yaşıyoruz. Son iki yıldır İslam adabına uygun olmayan gerilim yaşıyoruz. Bunu en fazla da şu anda biz yaşıyoruz” cümleleri ile tamamladı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi