Köşe yazarı E Jean Carroll, New York mahkemesinde ifade verdi: “Donald Trump bana tecavüz etti”

Eski köşe yazarı E Jean Carroll, New York'taki mahkemede juriye eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini, bu sebeple artık romantik ilişki yaşayamadığını ve daha sonra saldırıyı reddederek "itibarını zedelediğini" belirtti.

Salı günü başlayan davada ifade veren Carroll, Trump’ın kendisini darp ettiği ve daha sonra kitabında yalan söylediğini iddia ederek “adını karaladığı” gerekçesiyle tazminat ödemesini istiyor.

Mahkeme salonunda jüriye seslenen Carroll, “Ben Trump bana tecavüz ettiği, daha sonra da bunu yazdığım zaman böyle bir şey olmadığını söylediğini için buradayım. O benim itibarımı paramparça etti. Hayatımı geri almaya çalışmak için buradayım” dedi.

Carroll ifade vermeden önce yargıç Lewis Kaplan, Trump’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamaların jüriye müdahale kapsamına girebileceğini ifade etti. Trump, duruşmadan önce sosyal medyada Carroll’ın suçlamalarına “uydurmaca bir dolandırıcılık” ve davaya da “cadı avı” demişti.

Jüriye yaşananları anlatan Carroll, Trump’ın Bergdorf Goodman mağazasında denk geldiklerinde hediye seçmek için yardımını istediğini söyledi.

Carroll, kendisinin bir şapka veya çanta önerdiğini, ancak bunun Trump’ın ilgisini çekmediğini, eski Başkan’ın kendisini iç çamaşır bölümüne yönlendirdiğini söyledi. Carroll, “Onunla iç çamaşır bölümüne gitmekten memnundum, çok komik biriydi” dedi.

Carroll, Trump’ın burada kendisine tek parçalık bir giysi gösterdiğini ve denemesini tavsiye ettiğini, kendisinin ise “Bu senin rengin, sen giy” yanıtını verdiğini aktardı. Yazar, Trump’ın daha sonra soyunma odasına yöneldiğini, birlikte içeri girdiklerinde ise “tüm havanın değiştiğini” söyledi:

“Hemen kapıyı kapadı ve beni duvara doğru itti. Beni o kadar sert itti ki kafamı çarptım. Kafam çok karıştı. Kendimi kurtarmaya çalışınca beni tekrar duvara itti, yine kafamı vurdum.”

Carroll daha sonra itirazlarına rağmen Trump’ın taytını çıkarmaya çalıştığını söyledi. Yazar, “Onu itiyordum ve bir şey yapmamızı istemediğimizi açıkça gösteriyordum” dedi.

“O an hayattaki tek amacım o odadan çıkmaktı” diyen Carroll, Trump’tan kurtulamadığını ve eski başkanın kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

İfadesini verirken gözyaşlarını tutamayan Carroll, olaydan bu yana hiç cinsel ilişki yaşamadığını ve hoşlandığı bir erkeğe gülümsemekten bile çekindiğini söyledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi