Bugün Kıbrıs

YALANIN BELGESİ

ATAOĞLU YİNE İŞBAŞINDA
Bakanlar Kurulu 2017’de alınan ve uygulanmayan kararı tadil ederek ülkeye giren turistlerin sigortalanması için keyfi kararla Şeker Sigorta’yı yetkilendirdi. Başbakan Yardımcısı ve DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu dün Meclis’te diğer sigorta şirketleriyle görüşüldüğünü, havuzda toplanan paranın herkese eşit miktarda dağıtılacağını ve şirketlerin de bunu kabul ettiğini savundu.

BELGE ÖYLE DEMİYOR
Bugün Kıbrıs’ın ulaştığı belgeye göre, KKTC Reasürans Şirketler Birliği Yönetim Kurulu konuyu tartışmak için 24 Nisan’da toplandı. Bakanlar Kurulu kararı ve tüzük taslağının incelendiği toplantıda hukukçu görüşü de alınarak karara karşı çıkıldı. Alınan kararda yargıya başvurulacağı da belirtildi. Karar, Meclis’e, Maliye Bakanlığı ve Para Kambiyo Dairesi’ne de gönderildi.

VURGUNDAN DETAYLAR
Tartışmalı tüzük taslağına göre Şeker Sigorta, her zorunlu seyahat sağlık sigortası poliçesi için poliçe tutarının yüzde 6 oranındaki meblağı her ayın ilk haftasında Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirlenen hesaba yatıracak. Ayrıca her poliçe için poliçe tutarının yüzde 30 oranındaki meblağı da Turizm Tanıtma ve Geliştirme Fonu’na aktaracak. Sigorta yaptırmayana da günlük 10 Euro ceza kesilecek.

Exit mobile version