Kıbrıs Nükleer Karşıtı Platform insan zinciri oluşturacak

Kıbrıs Nükleer Karşıtı Platform, Çernobil felaketinin 37. yıl dönümünde Dayanışma Evi'nin önünde insan zinciri oluşturacak.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Nükleer Karşıtı Platform, Çernobil felaketinin 37. yıl dönünümde bir dizi etkinlik düzenleyecek. 26 Nisan Çarşamba saat 15.00’da Ledra Palas’ta Dayanışma Evi’nde başlayacak etkinlikte saat 17.30’da oluşturulacak insan zinciri ile Kıbrıs’ta yaşayan tüm halklara nükleere karşı ortak mesaj gönderilecek.

Nükleer Karşıtı Eylem kapsamında ara bölgede düzenlenecek etkinlikler Pınar Demircan’ın “Hibakuşalar Olmasın” sergi açılışı ile başlayacak. Saat 16.40’ta ise Theodoros Christoudias, “nükleer santral kazalarından sonra radyonüklidlerin atmosferik dağılımından kaynaklanan risk” üzerine konuşacak. Etkinik insan zincirinin oluşturulmasının ardından son bulacak.

Platformdan yapılan açıklamada, “Çernobil faciasının yıldönümünde Akkuyu Nükleer Santralı’nın inşasına karşı olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde haykırıyoruz. Adanın her tarafından herkesi, Çernobil mağdurlarını anmak için mumlarıyla toplanıp bir insan zincir oluşturmaya davet ediyoruz” denildi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi