CTP Kadın Örgütü’nden Ahmet Ünsal açıklaması

Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü, Din İşleri Dairesi Başkanı Ahmet Ünsal ile CTP'li Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul'un iftar masasında bir araya geldiği fotoğrafların sosyal medyada paylaşılması üzerine açıklama yaptı.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “mücadele devam ederken, kadınlara yaptığı hakaretleri “Allahın emri” olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiç bir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelmek CTP’li kadınlar açısından kabul edilebilir değildir” denildi.

CTP Kadın Örgütü açıklamasında, gazetemizin kamuoyuna duyurduğu Ahmet Ünsal’ın, evlilik içi tecavüzü teşvik eden, kadınlara kuluçka makinesi muamelesi yapan ve kadınların çalışmasının sakıncalı olduğunu beyan eden konuşmalarına dikkat çekilerek, “Kadınların en temel insan haklarına saldırmak yanında, camilerde küçücük çocukları toplayarak çocuk haklarını ihlal eden vaazlar veren, toplumun tüm kesimlerinin karşı çıktığı ve görevden alınması gerektiğini söylediği bu kişi ile yanyana gelmek, “herkesin başkanı olmak” olarak tarif edilen kapsayıcı ve adil belediyecilik anlayışı ile bağdaşmayan, tam tersine tahakküm eden ile edileni, egemen ile ezileni, yobazlık ile demokrasiyi aynı kefeye koyan bir anlayışı çağrıştırabilmektedir.

Sosyal belediyecilik konusunda öncü olan ve yerel yönetim politikalarını temel insan hakları üzerine bina eden CTP’nin belediye başkalarının da bu ayrımı yapabilmesi oldukça önemlidir” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“YOBAZ AHMET ÜNSAL’IN GÖREVDEN ALINMASI İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR!

Din İşleri Dairesi Başkanlığını Anayasa’da tanımlanan laiklik, demokrasi, hukuk devleti, din ve vicdan hürriyeti gibi kavramlar etrafında çalışan bir devlet kurumu değil de, islami propaganda aygıtı gibi kullanan Ahmet Ünsal isimli şahıs, evlilik içi tecavüzü teşvik eden, kadınlara kuluçka makinesi muamelesi yapan ve kadınların çalışmasının sakıncalı olduğunu beyan eden bir yobazdır. Bu yobazın görevden alınması için CTP Kadın Örgütü olarak birçok siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü ile birlikte verdiğimiz mücadele devam etmektedir.

Bu mücadele devam ederken, kadınlara yaptığı hakaretleri “Allahın emri” olarak sunmaya çalışan Ahmet Ünsal ile hiç bir şey olmamış gibi aynı etkinlikte bir araya gelmek CTP’li kadınlar açısından kabul edilebilir değildir. Kadınların en temel insan haklarına saldırmak yanında, camilerde küçücük çocukları toplayarak çocuk haklarını ihlal eden vaazlar veren, toplumun tüm kesimlerinin karşı çıktığı ve görevden alınması gerektiğini söylediği bu kişi ile yanyana gelmek, “herkesin başkanı olmak” olarak tarif edilen kapsayıcı ve adil belediyecilik anlayışı ile bağdaşmayan, tam tersine tahakküm eden ile edileni, egemen ile ezileni, yobazlık ile demokrasiyi aynı kefeye koyan bir anlayışı çağrıştırabilmektedir.

Sosyal belediyecilik konusunda öncü olan ve yerel yönetim politikalarını temel insan hakları üzerine bina eden CTP’nin belediye başkalarının da bu ayrımı yapabilmesi oldukça önemlidir.

Yerel Eşitlik Eylem Planlarının belediyelerimizde uygulanması için aldığımız Kurultay kararları doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmaları tüm belediyelerimizde yürürlüğe geçirmek için çaba gösteren CTP Kadın Örgütü olarak Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul arkadaşımızı ziyaret edeceğimizi kamuoyunun bilgisine getiririz. Göreve geldiği ilk günden itibaren Girne Belediyesinin verdiği hizmet kalitesini artırmak için uğraşan ve kentin yaşanılabilir bir yer haline gelmesi için çaba gösteren belediye başkanımızın halka sunduğu hizmetleri Yerel Eşitlik Planları çerçevesinde yürürlüğe koyacağına olan güvenimiz tamdır.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi