Florida eyaleti altı haftadan sonra kürtajı yasaklayan tasarıyı onayladı

ABD’nin Florida eyaletinde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu yasama organı perşembe günü, altı haftalık hamilelikten sonra kürtaj yasağını onayladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkanlık yarışında yer alan Florida Valisi Ron DeSantis de bu yasağı destekledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Cumhuriyetçi Vali DeSantis, yasa tasarısını imzalarken, “Florida eyaletinde yaşamı ve aileyi desteklemekten gurur duyuyoruz” dedi. Florida, şu anda 15 haftadan sonra kürtajı yasaklıyor.

ABD’de Yüksek Mahkeme geçen yıl Roe v Wade kararını bozarak eyaletlerin kendi kürtaj kararlarını almasının önünü açmıştı. Alabama, Louisiana ve Mississippi, hamileliğin tüm aşamalarında kürtajı yasaklarken, Georgia, yaklaşık altı hafta olan kalp aktivitesi tespit edildikten sonra prosedürü yasaklıyor.

Florida’nın altı haftalık yasağı, yalnızca eyaletin mevcut 15 haftalık yasağı, muhafazakârlar tarafından kontrol edilen eyalet yüksek mahkemesi önünde devam eden yasal bir itirazda onaylanırsa yürürlüğe girecek.

Demokratlar ve kürtaj hakları grupları, Florida’nın planının “aşırıcı” olduğunu belirterek, birçok kadının hamile olduklarını altı hafta sonrasına kadar fark etmediklerini vurguladı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi