Bugün Kıbrıs

El-Sen Meclis önünde

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Kamu İhale Değişiklik Yasa Tasarısı’nın görüşüleceği bugün, Meclis önünde eylem yapıyor.

Sendikal Platform da El-Sen’in yaptığı eyleme, ülkenin en stratejik ve en kritik noktalarında greve giderek destek veriyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, El-Sen’e destek vermek amacıyla Trafik Dairesi Müdürlüğü Araç Kayıt, Muayene ve Ruhsatlandırma Lefkoşa Şube Amirliği’nde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ise 09.00-12.00 saatleri arasında Şht. Doğan Ahmet İlkokulu’nda grev uyguluyor.

MECLİS KAPISI YERİNDEN ÇIKARILDI
El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer eylem sırasında yaptığı açıklamada, Meclis kapısının yerinden çıkarılmasının hükümete bir mesaj olduğunu vurguladı. “Derdimiz kapısını halka kapatanlarla” diyen Cesurer, halka kulaklarını tıkayan, ihtiyaçlarını görmezden gelen hükümetin bir an önce yaptığı yanlıştan geri dönmesi gerektiğini söyledi. Cesurer ayrıca UBP-DP-YDP Hükümeti’nin AKSA’ya imtiyaz sağlayacak yasa değişiklik önerisini geri çekmesi taleplerini de bir kez daha dile getirdi.

Exit mobile version