Bugün Kıbrıs

YALAN MAKİNELERİ

Bugün Kıbrıs

‘SABOTAJ’ YALANI
Halkı kışkırtmak ve Kıb-Tek’in özelleştirilmesine razı etmek için dönem dönem uygulanan yöntem yine sahnedeydi. Günlerdir kesilen elektrikler için El-Sen üyelerini suçlayan atanmış hükümet iddiasını ispatlayamadı. Adli mesele ile ilgili tek bir gözaltı yaşanmazken El-Sen, sabotajın merkezi olarak hükümetin güdümündeki Kıb-Tek yönetimini gösterdi.

‘ZAMAN KALMADI’ YALANI
Atanmışlar muhalefetin sorularına kaçamak yanıtlar verirken dayanaksız argümanlar ortaya koydu. Üstel, yaz aylarında elektriksiz kalınacağı iddiasıyla AKSA ile olan sözleşmeyi acilen 15 yıl uzatmak zorunda olduklarını söyledi. Erhürman mevcut sözleşmede yer alan maddeyi hatırlatarak sözleşmenin bitmesine daha 4 yıl olduğunu ortaya koydu, “bu ne acele” diye sordu.

‘ELİMİZ GÜÇLÜ OLSUN’ YALANI
Hükümetin yalanları ortaya çıktıkça mesele boyut değiştirdi. Bu kez Arıklı, meselenin sadece AKSA olmadığını, enterkonnekte elektrik konusunda şirketlerle görüşmek, pazarlık yapmak için ‘elleri güçlü olsun’ diyerek ihalesiz sözleşme imzalama yetkisi istediklerini söyledi. Erhürman, bunun için yasa değişikliğine gerek olmadığını, amacın ‘başka’ olduğunu vurguladı.

Exit mobile version