Bugün Kıbrıs

Hristodulidis ve Sisi işbirliğinin güçlendirileceğini teyit etti

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi Kahire’de dün yaptıkları toplantıda, Kıbrıs-Mısır işbirliğinin ikili ve bölgesel düzeyde güçlendiriliceğini yeniden teyit etti.

RİK’in haberine göre Hristodulidis, görüşmede enerji işbirliğinin öneminin altının çizildiğini söyledi. İki ülkenin ilkeli tavrının, anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne olan bağlılıklarının ve iyi komşuluk ilişkilerinin, işbirliklerinin ve ortak yaklaşımlarının geçici veya fırsatçı olmadığını garanti ettiğini belirtti.

Hristodulidis, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi Kıbrıs sorunundaki gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini ve özellikle İslam Konferansı Örgütü çerçevesinde Mısır’ın uzun süredir devam eden duruşundan dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ise ülkesinin vizyonunun, tüm ülkelerin uluslararası hukuka ve ülkelerin mutlak egemenliğine saygı gösterilmesini öngören Birleşmiş Milletler Şartı’na uyma taahhüdü yoluyla Orta Doğu bölgesinde istikrar ve güvenliği sağlamak olduğuna işaret etti.

Ayrıca kara ve deniz sınırlarına saygı gösterilmesi gerektiğine değindi. Bir sonraki Kıbrıs-Mısır zirvesi Eylül ayında Kıbrıs’ta yapılacak.

Exit mobile version