Bugün Kıbrıs

El-Sen eylemi büyüyor

Eylemde konuşan Türk-Sen Başkanı Aslan Bıçaklı, ‘Kıb-Tek’e yatırım yapın dedik kimse dinlemedi… derdiniz ne Aksa’ya sözleşmesiz peşkeş.

Bütün toplum ayakta sendikalar, sivil toplum örgütleri siz diklendiniz yasayı geçirmek için. Biz El- Sen olarak buradayız yasa geçmemesi için yasal haklarımızı kullanıyoruz.

Aramızda bize destek olan insanlar var sendikalar parti temsilcileri var. Toplumun malı olan bu kuruma sahip çıkmaya devam edeceğiz. Siz biraz sabırlı olun çünkü bugün saat 3 ten itibaren buraya binler gelecek.’ dedi.

Eylemde konuşan El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, ‘Biz El-Sen olarak buradayız. Müdüriyet sisteme müdahale ediyor. Her yer Enerjisiz kalmıştır. Sayın bakan Kıb-Tek’e polis yolla kim sabote ediyor ortaya çıksın’ dedi.

Öte yandan Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası’nın (El-Sen) eylemine destek vermek amacıyla Kamu İhale Yasası’nın görüşüleceği Meclis’te ek mesaiye kalmama eyleminin devam edeceğini duyurdu.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na sahip çıkma adına, ek mesai eyleminin bugün 17.30’dan itibaren devam edeceğini kaydetti.

Muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri de yaptıkları açıklamalarda eyleme destek için üyelerini Meclis önüne çağırdı.

Exit mobile version