AVRUPA KIBRIS İÇİN HAZIR

Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis dün Avrupa Birliği'nin önde gelen üç kurumunun başkanları ile bir araya gelerek önerisini sundu.

ÖNERİ BENİMSENDİ
Konsey Başkanı Charles Michel, Komisyon Başkanı Usrula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsolas ile Brüksel’de görüşen Hristodulidis, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununda daha aktif bir rol almasını istedi. Önerinin benimsendiği belirtilirken, Türkiye’deki seçimlerin arından uygulanması istendi.

“KAZAN-KAZAN”
Hristodulidis yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin artan rolünün hiçbir şekilde Birleşmiş Milletler’in rolünün yerini alamayacağını vurgulayarak, bununla birlikte Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununa dahil olanlar için yaratabilecek tüm teşviklere sahip olduğuna dikkat çekti, “karşılıklı, kazan-kazan durumu” dedi.

ŞAHSIN PROFİLİ TARTIŞILDI
Güney basınında yer alan bilgilere göre Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Avrupa Konseyi tarafından atanabilecek olası bir şahsın profili ve özellikleri dahi tartışıldı. Türkiye’deki seçimlere kadar zeminin hazırlanmasına ağırlık verilmesi yönünde mutabakata varıldı.

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****