Halil Falyalı, Türkiye’de üst düzey bürokratın çocukları ile şirket kurmuş

Türkiye'de uzun yıllar örtülü ödeneğin başında bulunan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Maksut Serim’in, Dışişleri Bakan Yardımcısı koltuğunda oturan oğlunun Falyalı ile şirket ortağı olduğu belgelerle ortaya çıktı.

Adı uyuşturucu ticareti, yasa dışı bahis, milyonlarca dolar kara para aklama, şantaj arşiviyle anılan ve 1 yıl önce öldürülen Halil Falyalı’nın, Türkiye’de arandığı dönemde üst düzey bürokratın çocukları ile şirket kurduğu iddia edildi.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, uzun yıllar örtülü ödeneğin başında bulunan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Maksut Serim’in, Dışişleri Bakan Yardımcısı koltuğunda oturan oğlunun Falyalı ile şirket ortağı olduğunu ortaya koyan belgeler ortaya çıktı. Şirketin kurulduğu tarihte Halil Falyalı hakkında Türkiye’de yakalama kararı bulunması dikkati çekti.

Belgeye göre 22 Aralık 2020’de Northern Assocıates Tradıng Limited (Kuzey Ortakları Şirketi) isimli bir şirket kuruldu.
Şirketin 3 ortağı var. Biri uzun yıllar örtülü ödeneğin başında bulunan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Maksut Serim’in, Dışişleri Bakan Yardımcısı koltuğunda oturan oğlu Yasin Ekrem Serim, diğeri Maksut Serim’in bir şirkette yönetici olan oğlu Halil İbrahim Serim ve üçüncü ortak ise mafya lideri Halil Falyalı. Şirketin sermayesi 11 milyon 25 bin TL iken, Serim kardeşlerin hisse oranı yüzde 10 olarak yer alıyor evraklarda. Şirketin sözleşmesine göre arazi satışından, inşaata, makine ithal ve ihraç etmek, her türlü restoran, bar, gece kulübü, diskotek çalıştırmaya pek çok alanda eylem söz konusu.

Söz konusu iddialarla ilgili ulaşılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Dışişleri Bakanlığı ve Maksut Serim’in özel kaleminden herhangi bir dönüş yapılmadı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi