Bugün Kıbrıs

Weber: “Kıbrıs sorununun çözümünde AB’nin aktif rol almasından yanayız”

Avrupa Halk Partisi (EPP), Kıbrıs sorununun çözümü çabalarında Avrupa Birliği’nin aktif ve öncü rolüne ilişkin Kıbrıslı Rum lider Hristodoulidis’in önerisine katıldığını açıkladı.

RİK’te yer alan habere göre EPP Başkanı Manfred Weber, Avrupa Parlamentosu’nun en büyük siyasi grubunun konumunu bugün sabah saatlerinde “Kıbrıs Cumhuriyeti” Hristodoulidis ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde kendisine iletti.

“Cumhurbaşkanlığı” açıklamasına göre, Weber, EPP’nin Birleşmiş Milletler kararları ile ilke ve değerlerine dayalı iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon çözümünden yana uzun süredir devam eden konumunun altını çizdi. ​

Weber, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorunundaki çıkmaza son verme ve çözüme ulaşmak için mutabık kalınan çerçeve temelinde ve her zaman Birleşmiş Milletler’in himayesi altında müzakereleri yeniden başlatma çabalarına daha aktif katılımının önemini vurguladı.

Telefon görüşmesinde ayrıca, Hristodoulidis’in önerisinin 23 Mart’ta Brüksel’de yapılacak EPP Zirvesi’nden önce geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

Exit mobile version