Bugün Kıbrıs

Özdenefe, Şentop ile görüştü: “Türkiye’de ve Kıbrıs’ta hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

Meclis Heyeti ile Ankara’da temaslarda bulunan Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, BRT’de katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu.

Özdenefe, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) temasları çerçevesinde bir araya geldiği TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile İsias Otel soruşturması ve Kıbrıslı Türklerin hayatlarını kaybettikleri diğer bölgelerdeki davalarla ile ilgili görüştüğünü aktardı.

“Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Depremle İlgili Hukuki ve Adli Sürecin İzlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komite” vasıtası ile Kıbrıslı Türklerin temsilcileri olarak davaların takipçileri olacaklarını belirten Özdenefe, “Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı başta olmak üzere, yurttaşlarımızın hayatını kaybettiği bölgelerdeki Başsavcılıklar nezdinde girişimlerimiz olacağını aktardık” dedi. TBMM’de de depremle alakalı bir komisyon kurulacağını söyleyen CTP milletvekili Özdenefe, iki kurulun iletişim içinde olacağını söyledi. Özdenefe konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Elbette bizim yargıya müdahale etmemiz söz konusu değil. Kıbrıs Türk halkının temsilcileri olarak, kaybettiğimiz yurttaşlarımızın ceza ve idari dava süreçlerinde onların yanında yer alarak, bu süreçlerde acılı ailelerimize destek olacağız. İlk etapta bu görüşmeleri yaptık. Komite üyesi milletvekilleri ile bu istişareleri artıracağız. Bu bizim için çok önemsediğimiz bir konudur. Bir anne, bir yurttaş, bir insan olarak acı hissediyorum. Toplumumuz ağır bir travma geçirdi, geçiriyor. Türkiye’de ve Kıbrıs’ta hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Gidenleri geri getiremeyiz ama hukuki süreçleri takip edip, adaletin yerini bulmasını sağlamak bizlerin sorumluluklarının başında geliyor.”

Exit mobile version