Bugün Kıbrıs

“ÖZÜR DİLERİZ, EMANETİNİZİ, ÇOCUKLARINIZI KORUYAMADIK”

HABER MERKEZİ

İSİAS OTEL SEMBOL OLDU
Resmi rakamlara göre Adıyaman’da 6 bin 13 kişi yaşamını yitirdi. 26’sı çocuk 35 Kıbrıslı Türk’ün de aralarında bulunduğu İsias Otel’de yaşananlar şehirde de unutulmayacak yaralar açtı.

HER ŞEY RANTA DÖNÜK
Gelişmeleri öğrenmek için ulaştığımız HDP’li il eş başkanı Bekir Gürbüz, “Yaşadıklarımızın sebebi politika üretenlerin insana ve doğaya yaklaşımıdır. Her şeyi paraya, ranta, sermayeye tahvil eden anlayıştır” dedi.

ADIYAMAN OLDU ACIYAMAN
“Kıbrıslı halkın acılarını paylaşıyorum. Özellikle o kadar genç ve sporcu olmaları bizleri derinden üzmüştür. Kendi evlerinden uzak, emanet, misafir oldukları bir yerde biz onlara sahip çıkamadık, ölümlerine sebep olduk, kendi adımıza çok üzgünüz.”

BU KAÇINCI HELALLİK?
“Deprem bölgesindeyiz ve hiçbir hazırlık yapılmadı. Bu yüzden depremin şiddetinden daha büyük felaketler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı gibi yine helallik istemiş. Bu kaçıncı helalliktir?”

BEŞ YILDIZLI KUMDAN OTEL
“Yandaş sermayeye her türlü kolaylık sağlandı. İsias Otel yapılırken otele eklenen birtakım yapılar için inşaat planında değişiklikler yapıldığı iddiaları var. Otel yapıldığında ‘5 yıldızlı’ diye açılışı yapıldı. Uzun süre sonra ‘4 yıldızlı’ otel olarak hizmet vermeye başladı. İzinleri veren kimse suçlu onlardır” dedi.

Bugün Kıbrıs

Exit mobile version