Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Bizden önce kimsenin AB’ye girmesine izin vermeyecekler

"Beni endişelendiren yatırımlar. Rusya'dan nasıl ayrıldıklarını gördüm ki orada buradakinden daha fazla çıkarları vardı."

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine ilişkin açıklamasında kimsenin ülkesinden önce AB’ye girmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Yerel bir televizyon kanalına katılan Vucic, ülkesinin AB üyelik sürecine yönelik açıklamalarda bulundu.

Vucic, ülkesinin, AB üyelik sürecinde uzun süre bekleyecek olma ihtimalinden tedirgin olmadığını belirterek kendisini tedirgin eden durumun, birilerinin “ülkede yatırım yapılmayacak” deme ihtimali olduğunu ifade etti.

Ülkesine geçen yıl 4,41 milyar Euroluk doğrudan yabancı yatırım yapıldığını kaydeden Vucic, “Bizden önce kimsenin AB’ye girmesine izin vermeyecekler. Beni endişelendiren yatırımlar. Rusya’dan nasıl ayrıldıklarını gördüm ki orada buradakinden daha fazla çıkarları vardı.” dedi.

“ABD İLE İYİ İLİŞKİLER BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
ABD’nin mevcut durumda Sırbistan’ın yanında olmadığının altını çizen Vucic, “Nasıl akılcı ve ciddi davranacaklarına ve güçlerini, enerjilerini başkalarına kaptırmamaya bakıyorlar çünkü bütün güçlerini Rusya’ya karşı yoğunlaştırdılar.” diye konuştu.

Vucic, Rusya’ya yaptırım uygulanmasıyla ilgili konuşmaların kendileri için “iğrenç” konuşmalar olduğunu belirterek “Bir ülkeyi yönettiğinizde ‘başınızın üzerinde nasıl bir kılıç’ olacağını bilemez ve hiçbir şey için önceden söz veremezsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki durumunun çok ciddi olduğuna ve giderek karmaşıklaştığına dikkati çeken Vucic ayrıca, gelecek dönemde ülkesine yönelik baskı ve saldırıların artacağını savundu.

Kaynak: AA

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi