“Ünsal’ı görevden almaya cesaret mi edemiyorsunuz? Derhal görevden alınmalı!”

CTP milletvekili Sıla Usar İncirli, Meclis'teki konuşmasında Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal'ın neden hala görevden alınmadığını sordu. "Soruşturma ile savuşturamazsınız, derhal görevden alınmalı" dedi.

HABER MERKEZİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Sıla Usar İncirli, bugünkü Meclis oturumunda gazetemizin ortaya çıkardığı Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın kadınlara yönelik sözleriyle ilgili hükümete sorular yöneltti. İlgili kişinin ses kaydının da yayınladığını hatırlatan İncirli, neden soruşturmaya ihtiyaç duyulduğunu sorarak, “Din İşleri Başkanının derhal görevden alınması gerekiyor. Soruşturma ile böyle bir şeyi soğutmanız mümkün değil” dedi.

Usar’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Din İşleri Başkanının yapmış olduğu konuşmalar Kıbrıslı Türkleri derinden rahatsız etmiştir. Yapılmış olan bu konuşma demokrasiye ve kadınların temel insan haklarına karşı yapılmış bir saldırıdır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

‘Soruşturma başlatacağız’ dediniz, neyi soruşturacaksınız? Gazetede tüm ayrıntıları ile yer aldı, konuşmaları da o kişi yalanlamadı. Siz daha neyi soruşturuyorsunuz? Ne yapmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz. Toplumdan gelen baskıyı azaltmaya çalışıyorsunuz ancak söyleyeyim azaltamazsınız. Bu baskı ve öfke soruşturma ile savuşturulamaz.

Yapmanız gereken şey bu açıklamaları yapmış olan devlet görevlisinin derhal görevden alınmasıdır. Bunu yapmaya cesaret mi edemiyorsunuz? Bu kişinin yapmış olduğu açıklamalar kadınlara, insan haklarına etik ve din değerlerine karşıdır. Demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Bütün bunları görmezden gelemezsiniz. Soruşturma kisvesi altında…

Onlarca örgüt bu yapılanlara karşı çok haklı bir eylem gerçekleştirecek. Bu saldırı kadının ekonomik, fiziksel, psikolojik haklarına saldıran bir açıklamadır. Bir daha böyle bir şeyin olmaması için Din İşleri Başkanının derhal görevden alınması gerekiyor. Soruşturma ile böyle bir şeyi soğutmanız mümkün değildir. Kıbrıslı Türkler çağdaş demokratik bir düzende yaşamak istiyorlar. Aksini kabul etmiyorlar.”

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi