KIBRISLI İMAMLAR KONUŞTU

Bir grup Kıbrıslı imam, Türkiye’deki İsmailağa Cemaati’nden olduğu bilinen ve Fuat Oktay’ın atadığı belirtilen Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal hakkındaki şikayetlerini Bugün Kıbrıs ile paylaştı...

HABER MERKEZİ

1. Hala Sultan İlahiyat Koleji, Kıbrıs kültürünü almış çocukların imam olarak yetiştirilmesi için açılmıştı. Şuanda mezun olan çocuklar benzincide pompacı, inşaatlarda işçi olarak çalışıyor. Bunları göreve almak yerine Türkiye’den çift maaşlı hoca getiriyorlar.

2. Yapmış olduğu hataları söyleyince ‘bunu benden Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) istedi, siz bilmezsiniz’ diyor…

3. Türkiye’de bir kesimin gücü ile burada resmen kıyım yapıyor. Burada yetişmiş toplumun değerli kişilerine iftira atarak itibarsızlaştırıyor.

4. Kıbrıslı imamlar bu doku uyuşmazlığı ile ilgili konularda mücadele ediyor. Fakat görevlilere korku, baskı uygulayarak savunmasını alarak sindirmeye çalışıyor.

5. Kendisine karşı duranları, Türkiye’de önemli mevkilerde olanlara şikayet ederken ‘ben Kıbrıs’ta FETÖ ile mücadele ediyorum’ diyerek kendisini kamufle ediyor, Türkiye’yi yanıltıyor.

6. Hatta Cuma Namazı ile ilgili Diyanet’in fetvası olduğu halde onun tam tersi uygulamayı KKTC imamlarına genelge ile, mesaj ile dayatıyor. Diyanet 10 rekat derken, ‘hayır, siz 16 rekat kıldırın’ diyor.

7. Kendisinin iki günde vatandaş edildiğini söylüyor. Acaba vatandaşlık başvurusu yapıldığında kendi Kıbrıs’ta mıydı? Ayrıca 18 yıldır bekleyenler varken bunu yapmak doğru mudur?

8. Türkiye devletinin gücünü kullanarak buradaki insanları Türkiye’ye karşı soğutuyor. Türkiye ve KKTC arasında bilinçli olarak kavga çıksın diye uğraşıyor.

9. Toplantılarda imamlara toplum içinde ‘cübbe ve sarıkla gezin’ diyor. Diyanet bile böyle yapmazken Kıbrıs imamlarından, bizden böyle bir şey istemesi…

10. Devletin yani Diyanet ilmihalinin, yani Diyanet’in fetva kitabının hatalı olduğunu söylüyor, onun yerine kendi cemaatinin kitaplarını öneriyor.

11. Kendisine karşı çıkan bazı görevlilere ‘elimde ses kayıtlarınız var’ diyerek flaş bellek göstererek sindirmeye çalışıyor.

12. Biri imam olan iki kişiyi Vakıflar yönetim kuruluna koydu. Yani alttaki imam başkanın üstüne çıktı. Çarpık bir durum oluşturdu. Görevli bu şikayetleri kime yapsın?

Fotoğraf: Arşiv

Bugün Kıbrıs

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi