Washington Post’tan ‘Kavala’ yorumu: Erdoğan, halkın öfkesiyle karşı karşıya

Washington Post gazetesinin editöryal kurulunun müebbet hapis cezası onanan Osman Kavala’ya ilişkin kaleme aldığı makalede, “Erdoğan, seçim sezonuna yumruklarını havaya kaldırarak yaklaşıyor” yorumu yapıldı.

ABD merkezli Washington Post gazetesinin editöryal kurulu, Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan Osman Kavala’ya ilişkin bir makale kaleme aldı. “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, despotik bir yönetime doğru her zamankinden daha hızlı ilerliyor” ifadeleriyle başlayan yazıda, Kavala’ya verilen müebbet hapis cezasının onanması, iktidarın muhalif sesleri susturma çabasının ‘son işareti’ olarak yorumlandı.

‘YAPILACAK TEK DOĞRU ŞEY, KAVALA’YI SERBEST BIRAKMAKTIR’

Gazete Duvar’ın aktardığı habere göre, Gezi Parkı davasında, 65 yaşındaki Kavala’ya yönetilen suçlamaların ‘düzmece’ olduğu belirtilen gazetede, iddianamede sunulan delillerin herhangi bir yasadışı faaliyeti gösterir nitelikte olmadığı vurgulandı. Makalede, “Amaç, Sayın Kavala’yı susturmaktı. Şimdi bu absürt yargılama ile Sayın Kavala, müebbet hapse mahkum edildi. Bu, çok büyük bir haksızlık. Yapılacak tek doğru şey, Kavala’yı serbest bırakmak olacaktır” denildi.

‘ERDOĞAN, HALKIN ÖFKESİYLE KARŞI KARŞIYA’

Yüksek enflasyon oranları ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘halkın öfkesiyle karşı karşıya kaldığı’ savunulan yazıda, “Erdoğan, seçim sezonuna yumruklarını havaya kaldırarak yaklaşıyor” ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi