Bugün Kıbrıs

İtalya’da nüfus kaybı yaşayan Presicce kasabası, terk edilen evleri almayı kabul edenlere 30 bin Euro verecek

CNN’in haberine göre Presicce’deki evlerin şu anda ortalama fiyatı 25 bin Euro. Kasabadaki birçok evin uzun süre önce sahipleri tarafından terk edildiği belirtiliyor.

İtalya’da birçok kasaba, yaşlı nüfusun azalması, doğum oranının düşük olması ve gençlerin şehre göç etmesiyle başlayan nüfus kaybıyla mücadele için çeşitli kampanyalarla insanları o bölgelere yerleşmeye çekmeye çalışıyor.

Presicce Kasaba Konseyi Üyesi Alfredo Palese CNN’e yaptığı açıklamada, “Kasabanın tarihi merkezinde 1991’den önce inşa edilmiş birçok boş ev var. Yeni sakinleriyle bu evlerin hayata dönmesini istiyoruz” dedi.

Palese, “Tarih, güzel mimari ve sanatla dolur eski bölgelerimizin yavaşça boşaldığını görmek çok üzücü” diye konuştu. Presicce’de doğum sayısının her sene daha da azaldığı belirtiliyor.

Kampanyanın son detaylarının mevcut olarak belirlenmekte olduğu ve gelecek haftalarda başvurulara açılacağı bildirildi.

“Bu terk edilmiş evlere taşınmayı isteyenlere 30 bin Euro’ya kadar para vereceğiz” diyen Palese, “Bu paranın bir bölümü eski evi satın almaya, bir bölümü de gerekirse renove edilmelerine kullanılacak” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version