İçişleri Bakanı Öztürkler Güngör’deki yangınla ilgili açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Güngör çöplüğünde yaklaşık üç gündür devam eden yangınla ilgili, “Yangın devam ediyor ancak düne göre etkisini yitirdi” açıklamalarında bulundu.

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Güngör çöplüğünde devam eden yangını yerinde inceleyerek BRT’ye açıklamalarda bulundu. Öztürkler, “Yangın devam ediyor ancak düne göre etkisini yitirdi” dedi.

Öztürkler, ilk hedefin yangının bir an önce sönmesi için gerekli adımları atmak olduğunu kaydetti.

Kısa vadede atılacak olan adımlar hakkında açıklama yapan Öztürkler, Güngör çöplüğü için ihaleye çıkılması gerektiğini ifade ederek, “Konunun takipçisi olacağız. Hazırlanan şartnameye göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öztürkler, “Çöplük alanında büyük veya küçük çaplı meydana gelen yangının tersini savunmak doğru olmaz, şu an da ihaleyi alan kurumun bir senedir teslim aldı. Önümüzdeki ihalede enine boyuna göre tartışılıp karar verilmesi gerekiyor” dedi.

Öztürkler, ihale süreci ve sonrasında ortaya sağlıklı çalışmalar çıkması için hareket edileceğini belirtti.

Düne göre çöplüğün daha iyi durumda olduğunu söyleyen Öztürkler, “Yangın tam sönmedi ancak çalışmalar sürüyor. Bundan sonrası için daha sağlıklı çalışmalar yapılacak” açıklamasında bulundu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi