Bugün Kıbrıs

Külliye dava edilecek

HABER MERKEZİ

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, gerekli izinler alınmadan yapımına başlanan Külliye hakkında açıklama yaptı. Harmancı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile hareket edeceklerini, yasaların verdiği yetkileri kullanacaklarını ve gerekirse hukuk yoluna başvuracaklarını açıkladı.

Harmancı’nın paylaşımı şöyle:

“Herkese selamlar, Külliye konusunda bireysel fikirlerim kamuoyunun elbette malumudur.
LTB olarak beklentimiz ise, tüm kişi, kurum ve kuruluşların uymakla sorumlu olduğu yasal mükellefiyetleridir.
Bu konuda beklentilerimizi ve uyulması gereken yasa ve kuralları bir yazı ile de Cumhurbaşkanlığı’nın bilgisine getirdik. Beklentimiz bunların bir tamam yerine getirilmesidir.
Aynı zamanda konuyu Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği başkanı ile de görüştüm.
LTB olarak bu konuda odalarla da birlikte hareket edeceğimizi ve konu hakkında yasaların bize verdiği yetkilerimizi kullanacağımızı ve gerekmesi halinde de hukuk yoluna da başvuracağımız noktasında fikir birliğine vardık.
Ülkemizde daha önce güzel örnekleri olan kamu inşaatları vardır ve ilgili yasalar çerçevesinde hareket edildiğinde bölgelere de katkı sağladıkları aşikardır.
Bugün yer alacak eylemde çok değer verdiğimiz belediye personelimizin zamansız aramızdan ayrılışı dolayısı ile cenazesi olacağından katılamayacağım.”

Exit mobile version