Bugün Kıbrıs

Yunanistan’ı karıştıran casus yazılım Kıbrıs’ta

Filelefteros, Politis ve Haravgi gazetelerinin dünkü ana haberleri Yunanistan’da patlak veren telefon dinleme skandalına ayrıldı.

Filelefteros gazetesi “Kıbrıs hakkında da araştırma – Avrupa parlamenteri Yeoryios Yeoryiu Avrupa parlamentosuna Kıbrıs Cumhuriyeti’ni de araştırması çağrısı yaptı” başlıkları altındaki haberinde şöyle yazdı:

“Gelişmiş yazılım sistemleri teknolojisi vasıtasıyla cep telefonlarını dinleme skandalı konusuyla ilgili olarak, Kıbrıs da kendini, kopan kasırganın ortasında buldu. AKEL’in Avrupa parlamenteri Yorgos Yeoryiu Avrupa Parlamentosunun yetkili araştırma komitesine, adamızın araştırma altındaki Predator yazılım sistemiyle arasındaki, belgelerle kanıtlanan ilişkisi nedeniyle Kıbrıs Cumhuriyeti’ni de araştırması çağrısı yaptı. Hükümet Sözcüsü AKEL’i popülizm yapmakla suçladı. Yunanistan’daki izleme skandalı siyaset dünyasını sarsıyor. Durum, söz konusu yazılım sistemiyle PASOK-KİNAL partisi başkanı Nikos Andrulakis vee gazeteci Thanasis Kukakis’in telefonlarının izlendiğini gösteriyor.”

Haravgi’de ise haber; “Yunanistan’da telefonların dinlenmesi itirafları yapılırken Kıbrıs’ta suçluluk kokan sessizlik –Yunanistan’da ve Kıbrıs’ta olayın ortak kahramanları İsrailli casus ve siyah van tipi aracın ait olduğu şirketleri” başlıklarıyla verildi ve şöyle yazdı:

AKEL: Telefon dinleme ve takip etme olaylarıyla ilgili suskunluk anlaşması kırılsın. DİSİ Hükümeti ve Başsavcılık, olayı örtbas ettiğine dair sorulara cevap versin.

DİSİ Hükümeti Polisin ve Gizli İstihbarat Teşkilatı KYP’in İsrailli casuslara ait şirketlerle arasındaki gerçek ilişkiler hakkındaki sorulara bugüne kadar hiç cevap vermedi.

Bugün Kıbrıs

Exit mobile version