Almanya, yaklaşan Rus enerji krizi karşısında doğal gaz kullanımını azaltmanın yollarını ararken bazı şehirler tarihi binaların ve heykellerin ışıklandırmalarını söndürmeye; fıskiyeleri kapatmaya ve kamuya açık havuzlarda soğuk duşu zorunlu kılmaya başladı.
T24’ün haberine göre, ülkenin kuzey batısındaki Hanover, çarşamba günü enerji koruma önlemlerini duyuran ilk şehir oldu. Hanover’de kamuya ait bina ve eğlence merkezlerinde sıcak su kapatılacak.
Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti olan Hanover’de belediye binalarının sadece 1 Ekim ve 31 Mart arası ısıtılabileceği; ve oda sıcaklığının 20 dereceyi geçmesine izin verilmeyeceği belirtildi. Öte yandan mobil klimaların ve fan ısıtıcılarının kullanımı yasaklandı. Çocuk yuvaları, okullar, bakım evleri ve hastaneler düzenlemeden muaf tutulacak.
Hanover’in Yeşil Partili Belediye Başkanı Belit Onay, “Durum öngörülemez. Her kilowattın önemi var. Temel altyapıyı korumak bir öncelik olmalı” dedi.
Başkent Berlin’de de yaklaşık 200 tarihi yapı ve belediye binası geceleri spot ışıkları kullanılmayınca karanlığa büründü.
Münih’te de belediye sarayının artık gece saatlerinde spot ışığıyla aydınlatılmayacağı ve belediyeye ait ofislerde sadece soğuk su olacağı belirtildi.
Nüremberg de 4 üstü kapalı yüzme havuzunun 3’ünü kapalı tutacak.
Almanya’da Rusya’nın Batı yaptırımları karşısında doğal gazı aniden kesmesi durumunda temel altyapının işleyebilmesi için böyle önlemler alınıyor.