Bugün Kıbrıs

KÜLLİYENİN TEMELİNİ ERDOĞAN ATACAK

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanlığındaki Ersin Tatar dün akşam katıldığı canlı yayında Mustafa Alkan’ın sorularını yanıtladı. Tatar’ın öne çıkan açıklamaları şunlar oldu:

– Maraş’ın iadesini kesinlikle kabul etmeyiz. 10-15 sonra Maraş bambaşka bir yer olacak. Maraş açılmıştır, Rumlar gelip denize giriyor.

– Egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüz kabul edilmeden masaya oturmam. Yoksa bu adamlar bizi zaman içinde hap gibi yutar.

– Prens Edward’a kuzeye geçmediği için ben tepki gösterdim, Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas’a da Mevlüt Çavuşoğlu kuzeye geçmesini önerdi…

– Fuat Oktay Perşembe geliyor. 20 Temmuz’da da umarım Erdoğan gelecek. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi (Külliye) ve parlamento binasının temel atma planı var. TC’nin takdiridir.

– Kudret Özersay’ı 4’lü hükümetten kopardım, hükümet programına iki devleti yazdım, Özersay da kabul etti. Aldım Kudret’i dışişleri bakanı yaptım.

– Ortam olsa, davet olsa başka ülkelere gideceğim ama Türkiye’nin büyükelçileri her toplantıda iki devletli tezimizi anlatıyor.

– Yıllarca UBP’de mücadele etmiş, başbakan olmuş, cumhurbaşkanı seçilmiş biriyim. Her zaman iki devleti savundum, UBP’nin politikası zaten bu.

– İki devletli tezi Türkiye’nin milli tezi yaptık. Kıbrıs Türk sağı için, milliyetçiler için bu büyük bir kazanımdır.

– 2 ayda, 28 ayda dünyaya kabul ettireceğim demedim. Önemli olan Türkiye’nin milli siyaseti olmasıdır. Bu yavaş yavaş bir yere gelecektir.

– Egemen eşitlik olmazsa, federasyon çatısı altında Türkiye ile anlaşma yapamayız.

– Türkiye ile ilişkilerde bir sıkıntım yok. Gerekli sevgi, saygı, hürmeti görüyoruz. Birtakım spekülasyonlar yapıldı onların doğru olmadığını zaman içerisinde tekrar göreceksiniz.

– Sucuoğlu neden istifa etti bilmiyorum. İstifa etmeseydi iş rayında gidecekti. Başka bir şey konuşamam.

– Kudret Özersay ‘jet krizinde’ hükümeti bozarım diye tehdit etti. Ünal Üstel’i mecbur görevden aldım. Ünal Bey ile bir derdim yok, o da bilir.

– O yasaların tekrar görüşülerek bir şekilde geçmesi lazım. İfade ve fikir özgürlüğünün engellenmesini asla istemem ama küfür ve hakaret meseleleri raydan çıkmıştır.

Exit mobile version