Çavuşoğlu, İsveç’in feminist politikalarından rahatsız

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sırasında İsveç Dışişleri Bakanı'na sesini yükselterek 'feminist politikasından' rahatsız olduğunu söylediği bildirildi.

Berlin’de gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İsveç Dışişleri Bakanı Linde arasında tartışma yaşandığı ve Çavuşoğlu’nun Linde’ye bağırdığı iddia edildi.

Reuters’a konuşan bir NATO diplomatı, Alman Dışişleri Bakanlığı’nda, 14 Mayıs’ta müttefik ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun üyelik tekliflerini kabul etmek adına şartlar koştuğunu ve İsveçli mevkidaşı Ann Linde’ye “sesini yükselttiğini” belirtti.

Yine Reuters’a konuşan bir başka NATO diplomatı, Berlin’deki Alman dışişleri bakanlığındaki çok gergin bir atmosferi anlatarak, “Bizim için tarihi bir andı ve Çavuşoğlu, Linde’nin ‘feminist politikasından’ rahatsız olduğunu ve çok fazla duygu sömürüsü yaptığını söyledi” dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen diplomat, “Türk meslektaşımızın ne istediğini, yani gerçekten istediğini anlamaya çalışıyorduk, “Utanç vericiydi” dedi.

Kaynak, “Finlandiya’dan gelen açıklamalar özenle hazırlanmışken, yorumları İsveç’in NATO üyelik hedefine yardımcı olmuyor” dedi.

Reuters’ın görüşlerine başvurduğu ve adının açıklanmasını istemeyen Türkiyeli diplomatik kaynak ise Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin tutumunu saygılı bir şekilde özetlediğini kaydetti ve diğer iddiaları reddetti.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, Reuters’ın konuya ilişkin yorum talebini yanıtsız bıraktı.

Kaynak: Bianet

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi