New York’taki saldırıya tanık olanlar anlattı: Cesetler her yerdeydi

"Siyah bir erkek bunu yapsaydı o da ölmüş olurdu..."

ABD’nin New York eyaletine bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkette düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, siyah ağırlıklı bir bölgede gerçekleştirilen saldırıda hedef alınan 13 kişiden 11’inin siyah olduğunu bildirdi.

Saldırıyı gerçekleştiren Payton Gendron adlı 18 yaşındaki beyaz erkek yakalandı. Saldırıya ve sonrasında yaşananlara tanık olanlar o anları anlattı.

İki kızına dondurma alma için süpermarkete giden Dominique Calhoun, otoparka girerken insanların çığlık atıp dışarı çıktığını gördüğünü söyledi.

Calhoun, “Ben de aralarında olabilirdim. Şoke oldum” diye konuştu.

68 yaşındaki Ken Stephens, “Cesetler her yerdeydi” ifadesini kullandı.

Saldırıyı duyduktan sonra kızının Tops Friendly Market adlı markete olup olmadığını öğrenmek için markete koştuğunu kaydeden 60 yaşındaki Marilyn Hanson, teslim olan saldırganın yakalandığını hatırlatarak “Siyah bir erkek bunu yapsaydı o da ölmüş olurdu” dedi.

24 yaşındaki Daniel Love, eşiyle marketin yakınındaki bir dükkandayken sesleri duyduğunu açıkladı. Eşinin Iraklı olduğunu ve silah seslerini hemen tanıdığını belirten Love, “Ona eğilmesini söyledim” dedi. Love daha sonra marketin otoparkına koştuğunu ve tanıdığı birinin cansız bedeniyle karşılaştığını açıkladı.

64 yaşındaki Dorothy Simmons, hemen hemen her cumartesi söz konusu markete gittiğini, haberi aldığında işte olduğunu ve ağladığını ifade etti:

“Bizim hiçbir zaman teslim olma şansımız olmadı.”

Saldırı nasıl gerçekleşti?

Yerel saatle dün 14.30 sularında markete gelen Gendrom, arabasını park edip otoparktakilere ateş açtı. Gendrom bu arda üç kişiyi öldürürken bir kişiyi yaraladı. Saldırgan daha sonra marketin içine girip silahını ateşledi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi