KİTAP DAVASI KABUSA DÖNDÜ

Türkiye’de 20 Nisan’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak işe başlaması gereken doktor S.A, Kıbrıs’ta görülmesini beklediği ‘yasaklı kitap’ davası yüzünden dört yıldır adadan çıkış yapamıyor. Genç doktorun geleceği ve hayalleri mahkemenin keyfini bekliyor.

HABER MERKEZİ

TÜRKİYE 15 GÜN SÜRE VERDİ
Kıbrıs’ın kuzeyinde diş hekimliği okuduktan sonra tam bursu olarak doktorasını tamamlayan S.A, mezuniyetinin ardından Türkiye’deki güvenlik soruşturmasını geçerek kamu çalışanı olarak atandı ancak annesi ile birlikte tutuksuz yargılandığı ‘yasaklı kitap’ davasının bir türlü görülememesi yüzünden işe başlayamadı. Türkiye’de hekim kadrosuna alınan A’ya işe başlaması için 15 gün süre verildi.

YARGIÇ HASTA, 2 AY ERTELEME
Ülkede yasaklı kitap listesi olmamasına rağmen evinde bulunan kitaplar yüzünden tutuklanan ve ardından serbest bırakılan anne-kızın tüm belgelerine el konuldu. 25 Mart’ta görüşülmeye başlanacak olan dava, yargıcın hasta olması sebebiyle 6 Mayıs’a ertelenmişti. Bugün Kıbrıs’a konuşan A., “Bu ülkede yasaklı olan kitaplar değil, biziz. Yargılanmayı bekliyorum, Türkiye’ye gidip bana ihtiyacı olanlara yardım etmek için umutla bekliyorum” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi