FACEBOOK TİMİ

Yurttaşların sosyal medya paylaşımlarını incelemek ve dava dosyalamak için Polis Genel Müdürlüğü çatısı altında özel tim kuruldu.

HABER MERKEZİ

TÜRKİYE’DE NE VARSA…
Özgürlüklerin sistemli şekilde kısıtlanmaya çalışıldığı Kıbrıs’ın kuzeyi, Türkiye’deki baskıcı rejimin uygulamalarını kopyalamaya devam ediyor. Eskiden belirli kişiler takip edilirken şimdi tüm yurttaşlar mercek altında. Poliste kurulan timin başındaki kişi beğenmediği paylaşımların sahibini karakola çağırıyor.

POLİLİ: SUÇ İŞLEMİŞ DEĞİLLER
Bugün Kıbrıs’a konuşan avukat Öncel Polili, poliste böyle bir girişim olduğunu ifade ederek birden fazla kişiye görev verildiğini ve sosyal medya paylaşımlarını incelediklerini belirtti. Polili, “Polise çağrılan birçok insan ile ilgili dava açılacağına inanmıyorum çünkü suç işlemiş değiller” dedi.

BASKI GENİŞ BOYUTTA
Polili, murat edilenin insanlara konuşmaması ve kimseyi eleştirmemesi için gözdağı vermek olduğunu, bu kadar geniş boyutta bir baskının yaşandığını hatırlamadığını belirtti. Polili, “Daha önce belirli kişilere dava açarlardı, şuanda sokaktaki insanlara indiler. Zorlu bir süreç geliyor, diktatörlüğe adım kaldı” dedi.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi