Lefkoşa’da Sahne: ‘Pazar matinesi’ kavramı yeniden hayat buluyor

"Lefkoşa’da Sahne"de, yıl boyu sunulacak tiyatro oyunları, konserler ve çeşitli sanatsal etkinlikler Kıbrıslıları sanatla buluşturmayı amaçlarken, pazar günleri oynanacak tiyatro oyunları da aradan geçen yıllarda unutulmaya yüz tutan ‘Pazar matinesi’ kavramını yeniden canlandıracak.

RADEV (Rauf Denktaş Eğitim ve Araştırma Vakfı) desteğinde ve himayesinde kurulan “Lefkoşa’da Sahne” faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında “Romeo ve Juliet-Bir evlilik zehirlenmesi” adlı tek perdelik oyunla açılan Lefkoşa’da Sahne’de yıl boyunca tiyatro oyunlarının yanı sıra, konserler ve çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlenmesi amaçlanıyor.

Bu bağlamda Lefkoşa’da Sahne bünyesinde ve Yönetmen Osman Ateş önderliğinde kurulan “Çekirdek Kadro Tiyatro Kumpanyası”, sergiledikleri ilk oyunla birlikte seyircinin büyük beğenisini aldı.

Geçmişte senaryo dalında Oscar Ödüllerine de aday gösterilen İsrailli ünlü yazar Ephraim Kishon’un yazdığı, Hale Kuntay’ın Türkçe’ye çevirdiği “Bir Tarla Kuşuydu Juliet” adlı eserden uyarlanan “Romeo ve Juliet-Bir evlilik zehirlenmesi” adlı oyunun yönetmenliğini Osman Ateş, yardımcı yönetmenliğini ise Nehir Demirel yapıyor. Özgün müziğini Süleyman Akosman’ın, koreografisini ise Liliya Biroğul’un yaptığı oyunda Birce Birsel Çağlar, Aysel Açelya Bükülmez, Alina Moraru, Kurtuluş Altaylı, Fuat Zorali, Ekin Karaböcek ve Osman Ateş rol alıyor.

Tek perdelik oyunun suaresi Cumartesi geceleri saat 20.00’de sahne alırken, Pazar günleri 16.00’da da matinesi gerçekleştiriliyor. Kıbrıs Türk halkının geçmişte çok rağbet gösterdiği ancak aradan geçen yıllarda unutulmaya yüz tutan ‘Pazar matinesi’ kavramı da böylece yeniden hayat buluyor.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi