Bugün Kıbrıs

Rusya-Ukrayna görüşmelerinin üçüncüsü tamamlandı

Belarus’taki Rusya-Ukrayna görüşmelerinin üçüncü turu sona erdi.

Rusya’nın Belarus Büyükelçiliği, Rusya-Ukrayna görüşmelerinin Belarus’un Brest bölgesinde düzenlenen üçüncü turunun bittiğini duyurdu.
Ukrayna heyeti, müzakere yerinden 2 adet blackhawk helikoterle ayrıldı.

Rusya heyetine başkanlık eden Devlet Başkan Yardımcısı Medinskiy görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Rus tarafı insani yardım koridorlarının yarından itibaren çalışmaya başlayacağını umuyor, Ukrayna tarafı bunun güvencesini verdi” dedi.

Rusya’nın Ukrayna ile insani koridorların açılması konusunu doğrudan gündeme getirdiğine dikkat çeken Medinskiy ayrıca Ukrayna ile müzakerelerden beklentilerin gerçekleşmediğini ifade etti.

UKRAYNA HEYETİ: İNSANİ KORİDORLARIN LOJİSTİĞİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ KONUSUNDA İLERLEME VAR
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in danışmanı ve Belarus’taki görüşmelerde Ukrayna heyetinin üyesi Mihail Podolyak, görüşmenin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Görüşmelerin üçüncü turu bitti. İnsani koridorların lojistiğinin iyileştirilmesi konusunda küçük olumlu ilerlemeler var… Ateşkes ve güvenlik garantilerinin yanı sıra, çözümün ana siyasi bölümüyle ilgili yoğun istişarelere devam edildi” diye yazdı.

Podolyak, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı videoda ise, “Ateşkesin sağlanması ve genel olarak silahlı eylemlerin son erdirilmesi dahil anahtar siyasi yol açısından yoğun görüşmelere devam edilecek. Bugün, durumu önemli ölçüde iyileştirecek hiçbir sonuç henüz yok. Yine de bir kez daha altını çiziyorum görüşmelere devam edilecek” diye konuştu.

Kaynak: Sputnik

Exit mobile version