“Grev” Arabahmet Kültürevi’nde izleyici ile buluşuyor

Yönetmen Metin Yeğin’in "Grev" isimli son filmi, 4 Mart Cuma günü saat 19.00’da Arabahmet Kültürevi’nde gösterilecek.

Yönetmen Metin Yeğin’in “Grev” isimli son filmi, izleyici ile buluşuyor. “Grev” filmi, 4 Mart Cuma günü saat 19.00’da Arabahmet Kültürevi’nde gösterilecek.

Sol Hareket’ten yapılan açıklamaya göre, aSi Production, Sol Hareket ve Kıbrıs Bağımsız Feministler’in organizasyonu ile yapılacak film gösterimine, Yönetmen Metin Yeğin ve filmin oyuncularından Pelin Batu da katılacak. İzleyicilerin, filme girişte 72 saat içerisinde negatif sonuç alınmış PCR/antijen testi göstermesi gerekiyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Metin Yeğin’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda La Casa de Papel dizisinde Lizbon karakterini canlandıran Itziar Ituño Martínez’in yanı sıra Tansel Öngel, Pelin Batu, Orhan Alkaya ve Nihan Aşçı yer alıyor.

1910 yılının Osmanlı İmparatorluğu’nda, Bursa’da ipek işçiliği yapan kadın işçilerin kötü çalışma koşullarına karşı birlikte gösterdikleri gerçek bir direnişin, bütün dünya ile iç içe geçen kurmaca öyküsünü konu alan filmin çekimleri Türkiye ve İspanya’da yapıldı.

Öte yandan açıklamada, Yönetmen Metin Yeğin’in önümüzdeki ay çekimlerine başlayacağı yeni filmi için 40 TL tutarındaki dayanışma biletlerinin satışa çıktığı ve dayanışma biletlerine Lefkoşa’da Işık Kitabevi’nden, Sol Hareket Genel Merkezi’nden, Girne’de 05488349656, İskele ile Mağusa’da 05338582038 ve Güzelyurt’ta 05338523445 numaralı telefonlar ile irtibata geçilerek alınabileceği belirtildi.

METİN YEĞİN KİMDİR

Metin Yeğin 1963’te İstanbul’da doğdu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Cambridge Üniversitesi’nde sinema eğitimi aldı. Hiçbir zaman sınıf başkanı olamadı. 12 Eylül’ü cezaevinde karşıladı. Dünyanın birçok ülkesinde avukatlık, bulaşıkçılık, taksi şöförlüğü, sandviççilik yaptı. Meksika’da Chiapas’da uluslararası insan hakları gözlemcisi, Ekvador’da bambu evlerin yapımında işçi, Guatemala yerli hakları kongresinde katılımcı, Nikaragua’da karides avcısıydı. Chipas’da Subkumandan Marcos’la, Venezuella’da devlet başkanı Chavez’le, Arjantin’de uluslararası terörizm cezaevi hücresinde Leonardo Bertulazzi ile görüştü. Yaptığı filmler 55 ülkenin festivallerinde oynarken, her festivalde, otel ve kahvaltı karşılığında o ülkelerin filmlerini yapmaya devam etti. İtalya’da Il Manifesto’ya, İngiltere’de Nerve’e, Arjantin’de Pais’e yazdı. Türkiye’de ve dünyada birçok gazete ve dergiye, ayrıca duvarlara yazı yazmaya devam ediyor. Türkiye’de NTV’ye, Polonya ve Arjantin televizyonlarına belgesel yaptı. Filmleri Rize Çay Kongresi’nde, Arjantin işgal fabrikalarında, Liverpool üniversitelerinde, sokaklarda gösterildi. Açık Radyo’da “İki Maceraperestin İnanılabilir Serüvenleri”, “Yeryüzünün Lanetlileri” ve hala sürmekte olan “Dünyanın Sokakları” programlarını yaptı. Bazı filmleri: Likya Yolu (2000), Üç Kıtada Devrialem (2001), F (2001), After (2001), Güzel Günler Göreceğiz (2003), Para Pachamama (2003), Topraksızlar (2003). Bazı Kitapları: Marcos’la On gün (2000), Firari İstanbul (2001).

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi