Güneyde Covid-19 tedbirlerinin kaldırılması görüşülecek

Güneydeki Bakanlar Kurulu bugün toplanarak Covid-19 kısıtlamalarının sınırlı olarak kaldırılıp kaldırılmamasını görüşecek.

Güneydeki Bakanlar Kurulu bugün toplanarak Covid-19 kısıtlamalarının sınırlı olarak kaldırılıp kaldırılmamasını görüşecek.

Kararlar arasında 12-17 yaş arası aşılanmamış çocuklar için kısıtlamaların kaldırılması, son günlerde çoklu vakalar görülen bakım evleri için yeni protokol hazırlanması bulunuyor.

Saat 10.30’da toplanacak olan Bakanlar Kurulu, 5,5 aylık bebeklerden 5 yaşına kadar olan çocuklara hatırlatma dozunun yapılma zamanına da karar verecek.

Aşılanmamış çocuklarla ilgili Bakanlar Kurulu’nun büyük olasılıkla yiyecek hizmeti olan yerlere bir hızlı test veya SafePass’la girmelerine izin verilmesini karara bağlayacak.

Sağlık Bakanı dün Bilim Komitesi’yle yeni tedbirler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştu.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi