Bugün Kıbrıs

Erdoğan Roma’da Biden ile görüştü; görüşme 1 saati aştı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden ile Roma’da görüştü. F-16/F-35 krizinin yanı sıra insan hakları, Suriye ve Libya’nın ele alınması beklenen görüşmenin 20 dakika sürmesi bekleniyordu. Ancak görüşme 70 dakika sürdü

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın Roma’daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında görüştü. 20 dakika sürmesi öngörülen görüşmede Erdoğan, ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Biden’la ikinci defa biraraya gelmiş oldu. Ancak görüşme, beklendiği gibi 20 dakika değil, bir saati aşarak 70 dakika sürdü.

Biden, görüşme öncesi fotoğraf çekimi sırasında ABD’li bir gazeteciden gelen “Türkiye’ye F-16’ları vermeyi planlıyor musunuz?” sorusuna “İyi bir sohbet gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

İki liderin görüşmesinde, Türkiye’nin bir NATO müttefiki olarak Rus yapımı S-400 hava sistemleri alması gerekçesiyle çıkarıldığı F-35 programı için ödediği 1.4 milyar doların karşılığında F-16 savaş jetleri alıp almayacağı konuşuldu. İki lider, Suriye ve Libya gibi bölgesel konuları da ele aldı. Toplantının ardından basın toplantısı düzenlenmesinin beklenmediği ifade edilmişti.

Haberin devamını okumak için: BirGün

Exit mobile version