Bugün Kıbrıs

“Türkiye’de tek adam rejimi ekonomik ve siyasal anlamda hızla ülkeyi yıkıma doğru sürüklüyor”

HABER MERKEZİ

3. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı açıklamada, Türkiye’deki tek adam rejiminin ekonomik ve siyasal anlamda hızla Türkiye’yi yıkıma doğru sürüklediğini belirterek, her açıdan Türkiye’nin etkisi altında bulunan Kıbrıs’ın kuzeyinin de vahim bir noktada olduğunun altını çizdi. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın
özgürlüklerinden yoksun halde tutulmasına ve bazı aydınların Türkiye’den sürgün edilmesine de değinen Akıncı, bu yaşananların hiçbir çağdaş hukuk normuyla açıklanamayacağını ifade etti.

Mustafa Akınıcı açıklamasında ayrıca Ali Bizden, Ahmet An ve Ali Kişmir’in Türkiye’ye girişini yasaklayan anlayışın da aynı hukuksuz siyasetin bir sonucu olduğunu söyleyerek, “10 yabancı büyükelçiyi Türkiye’den kovma noktasına varan bu antidemokratik siyaset duvara toslamaya mahkumdur.” dedi. Açıklamasının devamında, “Ne yazık ki, acısını Türkiye’de yaşayanlar kadar, hatta fazlasıyla Kıbrıslı Türkler de çekmektedir. Ekonomik, siyasal iflas ve yozlaşma Kıbrıslı Türkleri de derinden etkilemektedir. Çıkış yolu, evrensel hukuk normlarına, insan haklarına, demokratik ilkelere saygılı, dünya ile barışık bir politika izlenmesinden geçmektedir.” ifadelerine yer verdi.

3. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta olmayacak formüllerle zaman kabetmemek gerektiğini, Türkiye’de ve Kıbrıs’ta daha iyi bir geleceğe ulaşmanın yolunun, gerçekleşmesi mümkün olan tek çözüm olan federasyon doğrultusunda uluslararası toplumla işbirliği içinde çalışmak olduğunu vurguladı.

Exit mobile version