Akaryakıtta uzlaşı yok

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nda tedarikçi firmalarla yapılan toplantılardan uzlaşı çıkmadı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, gün içerisinde akaryakıt krizi ile çok sayıda şikayet aldığını, gerekli temasları kurarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda Bakanlık Müsteşarı, akaryakıt birimi sorumlusu ve Al-Pet yetkilisi ile bir toplantı yaptıklarını kaydetti. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yetkilileri ile Al-Pet sorumlusunun daha sonra Maliye Bakanlığı’nda bir görüşme yaptıklarını söyleyen Ataoğlu, yarın Bakanlar Kurulu’nun vereceği karara kadar K-PET ve AL-PET sabahtan itibaren tesislerini açacağını ve istasyonlara akaryakıt sağlayacağını öğrendik dedi.

Öte yandan istifa etmiş hükümetin Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ise, akaryakıtta yaşanan sorunla ilgili tedarikçi firmalarla yapılan toplantıdan uzlaşı çıkmadığını Rekabet Kurulu’nun yarın sabah firmalar hakkında soruşturma başlatacağını açıkladı. Arıklı, soruşturma sonucu firmalara, yıllık cirolarının yüzde 10’u kadar ceza kesilebileceğini bildirdi.

Özellikle bir firmanın “salıyı bekleyemeyiz çok acil ayarlama yapılmalı pahalıya aldık ucuza satamayız” dediğini, bunun yasa ve tüzüklere aykırı olduğunu kendilerine izah ettiklerini, bu zararı karşılamak için FİF’ten birkaç kuruşluk bir değerlendirme yapabileceklerini konunun Salı günü görüşüleceğini söylediklerini dile getiren Arıklı, kendilerinden sonra Maliye Bakanlığı ile görüşen firmaların teklifi kabul etmediğini kaydetti.

“Sorunun yarın çözüleceğini umut ediyorum çünkü Rekabet Kurulu’nun keseceği ceza bu arkadaşların uğrayacağı zarardan çok daha büyük olacaktır” diyen Arıklı, sözlerine “Ama bizim bu şekilde boyun eğmemiz diz çökmemiz söz konusu olamaz. Burada bir devlet var bu devlet emrivakilere boyun eğmez” şeklinde devam etti.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi