Bugün Kıbrıs

Son dakika: Bakanlar Kurulu’nun seyahat belgeleri iptal!

HABER MERKEZİ

Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu bugün Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis başkanlığında toplandı. Toplantının gündeminde Kıbrıs’ın kuzeyindeki ayrılıkçı siyasetçilerin seyahat belgelerinin geri alınması vardı. Karara göre Maraş’ın açılmasında rol oynayan komite üyelerinin ve Bakanlar Kurulu üyelerinin ya pasaportları iptal edilecek ya da süreleri bir daha uzatılmayacak. Edinilen bilgilere göre 14 kişilik listede yer alan isimler yakında açıklanacak.

Kıbrıslı Rum Sözcü Marios Pelikanos, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada hakkında karar verilen KKTC yetkililerinin ya kabine veya Maraş Açılımı Komitesi üyesi olduğunu söyledi.

Pelekanos pasaportları hakkında karar verilen KKTC yetkililerinin isim ve sayılarını açıklamazken, haklarında alınan bu karara gerekçe olarak “eylem veya faaliyetleriyle sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğinin, bağımsızlığının, toprak bütünlüğünün ve güvenliğinin altını oymak, kapalı Maraş’ın statüsünün değiştirilmesi ile Kıbrıs Cumhuriyeti’ne karşı düşmanca eylemde bulunmak” olarak sıraladı.

MARAŞ’LA İLGİLİ BAŞVURU YAPILACAK
Pelekanos ayrıca Rum Başsavcılığı’ndan Maraş’ta yapılan ve yapılmakta olanlarla ilgili Türkiye aleyhine 5’inci hükümetler arası başvuruda bulunmasının istenmesine de karar verildiğini söyledi.

Resmi olarak açıklanmayan isimler şöyle:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltay, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, Cumhurbaşkanlığı Maraş Açılımı Komitesi üyesi Oğuzhan Hasipoğlu, Cumhurbaşkanlığı Maraş Açılımı Komitesi üyesi Vedat Yorucu Cumhurbaşkanlığı Maraş Açılımı Komitesi üyesi Tülen Saner Cumhurbaşkanlığı Maraş Açılımı Komitesi üyesi Hasan Sungur.

Exit mobile version