Bugün Kıbrıs

Kamu yararı bunun neresinde?

HABER MERKEZİ

UBP-DP koalisyonu döneminde 2017 yılında askeri alandan çıkarılarak kamulaştırılan Girne’nin eteklerindeki arazi Güvenlik Kuvvetleri Personeli Yapı Kooperatifi (Güven Yapı) Ltd’ye 49 yıllığına kiralandı. 105 dubleks konutlu, restoranlı ve havuzlu site yapılacağı öğrenilen kamu arazisi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararında arazinin veriliş gerekçesi “moral motivasyonunu artırmak ve aidiyet duygusunu yükseltmek” olarak belirtildi.

AĞAÇLAR KESİLDİ, YEŞİL ALAN YOK EDİLDİ
Özgürgün Hükümetinin seçim yasakları başlamadan birkaç gün önce Resmi Gazete’de yayımlanmama şartı ile imza attığı karar daha sonra Erhürman Hükümeti tarafından iptal edilmeyerek, rayiç bedel eklenerek proje ilerletildi.

Girne İmar Planında yeni hastane bölgesi olarak ayrılan ancak daha sonra bir kısmı askere ait Güven Yapı Ltd’ye devredilen arazide çalışmalar hızla sürüyor. Dağın eteğindeki yeşil alanın yok olmasıyla ortaya çıkan manzara çevre örgütleri ve kamuoyunun tepkisine neden oldu. Projenin iptali için kampanya başlatan çevrecilerin eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

Exit mobile version