Bugün Kıbrıs

Maraş’ın açılması ile ilgili bir tepki de Avrupa Konseyi’nden

Avrupa Konseyi, Türkiye’nin Maraş’taki eylemlerinin geri alınması çağrısında bulunarak Kıbrıs’la ilgili müzakerelerin yeniden başlamasını umduğunu ve aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin çabalarını desteklemeye hazır olduğunu açıkladı.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejčinović Burić, çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türk toplumu liderinin 20 Temmuz’da yaptıkları açıklamalardan duyduğu endişeyi dile getirdi.

“Bu tür tek taraflı eylemler çok üzücü çünkü bunlar, Avrupa Konseyinin de tam olarak kabul ettiği BM Güvenlik Konseyi kararlarına ters düşmektedir. Bu kararın geri alınmasını bekliyoruz. İki toplum arasındaki diyalog devam etmeli” diye konuşan Genel Sekreter aynı zamanda BM Güvenlik Konseyinin Varoşa ile ilgili başkanlık açıklamasının müzakerelerin yeniden başlamasına yardımcı olacağı umudunu dile getirdi.

Marija Pejčinović Burić, “Avrupa Konseyi BM himayesi altındaki çabalara yardımcı olmaya hazırdır. Tüm Kıbrıslıların insan haklarına, Birleşmiş Milletler’in ilgili kararları ve İnsan Haklarıyla ilgili Avrupa Anlaşmaları temelinde saygı gösterilmelidir” dedi.

Exit mobile version