Meclis yarın olağanüstü toplanıyor: Erdoğan konuşacak

Toplumsal tepki ile karşılanan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı meclis oturumu yarın saat 15.45'te gerçekleşecek.

Cumhuriyet Meclisi yarın saat 15.45’te olağanüstü toplanıyor. Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Meclisi’ne hitaben konuşma yapacak.

Cumhuriyet Meclisi, tatile girmeden önce en son 28 Haziran’da toplanmıştı.

İç Tüzüğe göre, Cumhuriyet Meclisi tatili, Temmuz ayının ilk günü başlar ve Ekim ayının ilk iş günü sona erer. Ancak Genel Kurul, alacağı bir kararla tatil süresini kısaltabilir ya da çağrı yapılması halinde olağanüstü toplantı yapabilir.

ERDOĞAN’IN PROGRAMI AÇIKLANDI
Öte yandan Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19-20 Temmuz’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyaretle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın davetine icabetle 19-20 Temmuz’da KKTC’ye resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu’nda hitap edecek, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek törene katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’ın görüşmesinde Doğu Akdeniz’deki son gelişmelerin yanı sıra Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, “Kıbrıs davası” hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Erdoğan, ziyaret sırasında ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile KKTC’de yapımı tamamlanan çeşitli projelerin açılışları ile temel atma etkinlikleri için düzenlenecek toplu törene iştirak edecek.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi

****
****