Bugün Kıbrıs

Kutlu Adalı için adalet istiyoruz: Susmayacağız!

HABER MERKEZİ

Türkiye derin devlet odaklı işlenen Kutlu Adalı cinayetinin bugün yıldönümü. Cinayetin failleri neredeyse ortada olduğu halde soruşturmalar ilerletilmiyor, yetkililer adeta olayın üstünü kapatmaya çalışıyor. Kıbrıslı Türklerin Türkiye’ye karşı ilk kitlesel tepkisine neden olan cinayetin failleri hala aramızda yaşarken Kıbrıs’ın kuzeyindeki sivil toplum bugün Kutlu Adalı için etkinlikler düzenliyor. Bu Memleket Bizim Platformu öncülüğünde “Aydınlık yarınlar için susmayacağız” sloganıyla düzenlenecek etkinliklerde Kıbrıslı Türklerin adalet, demokrasi, özgürlük ve barış çağrısı vurgulanacak.

ADALI GÜNDEM
25 yıl önce katledilen Gazeteci-yazar Kutlu Adalı bugün saat 09.30’da Lefkoşa’daki mezarı başında Yenidüzen ve Kutlu Adalı Vakfı’nın düzenlediği etkinlikle anılacak.

Ardından saat 11.30’da Bu Memleket Bizim Platformu, Kutlu Adalı’nın ölüm yıl dönümü çerçevesinde Polis Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

Sol Hareket ise gazeteci yazar Kutlu Adalı cinayetinin soruşturulması ve katillerin cezalandırılması talebini ortaya koymak amacıyla saat 18.00’da TC Lefkoşa Büyükelçiliği önünde basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Memleket Bizim Platformu organizasyonuyla Kutlu Adalı için eylem ve anma etkinliği ise 19:00’da Lefkoşa Türk Belediyesi önünde toplanma ile başlayacak ardından 19:30’da yürüyüşe geçilip Kutlu Adalı’nın öldürüldüğü yere gidilerek karanfiller bırakılacak ve Gençlik Merkezi’nde (Kızılbaş Kilisesi) etkinlikler düzenlenecek.

Exit mobile version