Bugün Kıbrıs

TMK’ya başvurular konusunda uyardı

Alithia gazetesinde yer alan habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’ın dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rumların Maraş’taki eski taşınmaz malları için Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvuru yapmalarının “konunun çözümü ve genel olarak Kıbrıs sorunu açısından doğru bir adım olmadığını” söylediğini yazdı.

Habere göre Kusios, Kıbrıslı Rumların toplu başvurularıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) araç olarak kullanılması yolunun yanlış olduğunu iddia ederek, Maraş konusunun esasen siyasi bir konu olduğunu savundu.
Kusios, Rum hükümetinin bu konuda kayıtsız kaldığı iddialarından rahatsızlık duyduğunu da vurguladı.

Gazete, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in de dün konuya değindiğini ve Maraş konusunda tüm diplomatik girişimlerde bulunmakta olduklarını söylediğini aktardı.

Hristodulidis, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye ziyareti çerçevesinde Lavrov’dan, gerek Kıbrıs sorunu gerekse kapalı bölge Maraş’a ilişkin bazı mesajları iletmesini istediklerini belirtirken, hükümet olarak Maraş kökenli Rumların yanında olduklarını ancak her şeyin yasal yollardan ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının uygulanmasıyla halledilmesi gerektiğini vurguladı.

Exit mobile version