Bugün Kıbrıs

Tatar’ın yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bugün Kıbrıs – Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “hiç işim olmadı, geldi yanıma oturdu” dediği Almanya’da yasaklı suç örgütü Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) yöneticisi, AKP’nin gözde çocuklarından Taner Ay ile yeni bir fotoğrafı daha ortaya çıktı. Tatar fotoğrafta Taner Ay ve enerji şirketi Taronis’in Amerikalı yöneticileriyle birlikte görülüyor.

Ersin Tatar, Taner Ay’ı tanıdığı ile ilgili iddiaları dün ortaya çıkan fotoğrafın ardından yalanlamış, Genç TV’de “Bugüne Dair” programında Nazar Erişkin’e gönderdiği mesajda, “2-3 yıl önce Ankara’da otele gelip yanıma oturdu, hiç işim olmadı, adını da bilmem.” demişti.

OSMANEN GERMANİA ‘DERNEĞİ’
2015 yılı Nisan ayında Almanya’da kurulan söz konusu çete Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar), “boks, motorcu, spor klübü” ve “dernek” adı altında yıllarca ülkenin çok sayıda bölgesinde örgütlendi. Çoğunluğunu Türkiye kökenlilerin oluşturduğu grup uyuşturucu, fuhuş, yasa dışı silah ticareti, şantaj gibi suçlara bulaştı. 2016’da çete ile ilgili basına açıklama yapan dönemin Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kriminal Dairesi Müdürü grubun üyelerinin önemli bir bölümünün suç dosyaları bulunduğunu, özellikle de uyuşturucu işiyle derin bağları olduğunu bildiklerini açıklamıştı.

Bilindiği gibi Sedat Peker 9. videosunda eski AKP milletvekili ve MKYK üyesi Metin Külünk üzerinden para gönderilen Almanya’daki “dernek”ten bahsetmişti. Peker videoda, Metin Külünk’ten bahsederken, “Almanya’da o dernekler var ya, iyi arkadaşlar ben seviyorum, rica ederdi ‘Para yollar mısın onlara?’ diye, el altından onlara para yollardım. Ama öyle her ay giden 10 bin yok, seçim zamanı geldiğinde arabasına para bırakırdım” demişti.

Exit mobile version