Bugün Kıbrıs

Can Dündar: İnterpol Ankara’yı ciddiye almıyor

epa05574452 Turkish journalist Can Dundar arrives for a press conference of the Sparkasse Leipzig media foundation in Leipzig, Germany, 07 October 2016. Dundar and his colleague Erdem Gul are to be presented with the award for The Freedom and the Future of the Media tonight. After a report in their newspaper Cumhuriyet about alleged arms shipments by Turkey to Syrian extremists, they were accused of being spies and aiding terrorists, and given prison sentences in May 2016 in Turkey. EPA/HENDRIK SCHMIDT

Gazeteci Can Dündar hakkında alınan kırmızı bülten çıkarılması kararından sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor. İnterpol, Türk Hükümetinin #KırmızıBülten’i kötüye kullandığını anladı. Bu yüzden Türkiye, gerçek suçluları da geri alamıyor.” dedi.

Sedat Peker’in itirafları ile haklılığının ortaya çıktığını belirten Can Dündar, amacın yıldırma olduğunu ama yılmayacaklarını söyledi.

Dündar’ın açıklaması şöyle:

“#Kırmızıbülten, ancak İnterpol tarafından çıkarılabiliyor.
Mahkemeler sadece Adalet Bakanlığı’ndan İnterpol’e başvurup kırmızı bülten çıkarmasını isteyebiliyor.
Ve İnterpol, asıl amacın muhalifleri susturmak olduğunu bildiği için, Ankara’nın hiçbir başvurusunu ciddiye almıyor. İnterpol, Türk Hükümetinin #KırmızıBülten’i kötüye kullandığını anladı. Bu yüzden Türkiye, gerçek suçluları da geri alamıyor.
Yani katiller, darbeciler, uyuşturucu kaçakçıları vs de AKP’nin muhalifleri cezalandırma iştahı sayesinde kurtuluyor. Ekte göreceğiniz gibi iki yılda bir gündeme getirilen kararlar bunlar.
Amaç: Yıldırmak.
Hele şimdi #SedatPeker’in itiraflarıyla haklılığımız ortaya çıktığı için hepten panikteler.
Hiç uğraşmasınlar:
Yılmayız.”

Exit mobile version